Afrika

 

Kick-off i Kenya, bröllop i Botswana eller 50-årskalas i Krugerparken.
Är du äventyrligt lagd eller fisketokig? Samlar du fåglar på din lista, dyker du eller vill du lära dig mer om matlagning och vin? Du kanske sover bredvid dina golfklubbor eller bor i stallet?

Resorna genomförs efter era behov, där priset blir lägre ju fler ni är. Ett fordon tar sex personer på ett bekvämt sätt men det går utmärkt att genomföra resorna för två personer. För samtliga specialresor gäller att vi samarbetar med erfarna agenter på plats och med fokus på högsta kvalitet efter era önskemål. 

I nöd och lust på Serengeti.

Går ni i giftastankar och vill göra det till ett extraordinärt minne? Vad passar bättre än att samtidigt med giftermålet åka på bröllopsresa? Öst- eller Sydafrika är perfekt för romantiska äventyr med avslutning på en resort vid Indiska Oceanen. Gift er på plats, borgerligt är enklast, och bjud med släkten! Vi hjälper till med hela arrangemanget efter era önskemål.

Kick-off med kollegorna i Kenya.

Här finns chansen för företaget att förena nytta med nöje. Det är viktigt att få ihop personer som ska jobba tillsammans i ett team. Vi kan lova att det finns inget bättre sätt att få människor att komma nära varandra än en vecka i Afrika. Det finns gott om bra konferensmöjligheter, mitt på savannen. 

Javisst ska du leva uti i Krugerparken.

Du kanske drömt om safari hela ditt liv och för högtidsdagen vid 40, 50, 60, 70 år eller mer, gör du äntligen slag i saken. Drömmen behöver inte nödvändigtvis kosta mer än en fest på hemmaplan. Vi planerar gemensamt din resa för det antal som ska resa tillsammans och själva högtidsdagen blir förstås ett glatt minne för alla.

SAFARI – MÖT DJUREN OCH NATUREN I AFRIKA 

Du kan välja mellan en färdig resa eller skräddarsy din egen – det viktiga är att du förverkligar dina drömmar! Vår Afrika-arrangör, JK Safaris, kan tipsen och trixen på den afrikanska kontinenten

Här råder stor valfrihet. Välj en färdig paketresa eller lägg upp din egen resa med val av land, boende och aktiviteter. Det går utmärkt att kombinera en safari med vinprovning, golf, klättring, sol och bad.   

 FÖRSLAG PÅ FÄRDIGA RESOR

Möt Karen Blixen, tegelstensgiraffer och få lejongaranti! Twende! Twende! Vad väntar du på? Twende betyder ”nu åker vi” på swahili och är en uppmaning till dig att vara med om en riktigt kul och klassisk safari i världens däggdjurstätaste område. Utöver möjligheten att få se tusentals flamingos och ovanliga noshörningar får du uppleva kraften i Coriolis när vi gör ett stopp vid ekvatorn. Twende, vi ses på savannen! 

Dag 1Ankomst till Nairobi på morgonen och reseledaren möter på flygplatsen. Transfer till hotellet för genomgång. Stadsrundtur på eftermiddagen. Nairobi Giraffe Centre, Karen Blixenmuseet och välkomstmiddag. Middag ingår. 

Dag 2Avresa norrut förbi Mount Kenya och stopp vid ekvatorn. Stannar vid ekvatorn för att kontrollera draget i Corioliseffekten.  Vi anländer till El Karama lodge i Laikipia till lunch. Safaritur under eftermiddagen. Frukost, lunch och middag ingår (230km, ca 4tim). 

Dag 3Tegelsteinsgiraff, giraffantilop, elefant, smalrandig sebra och gepard. Vi försöker finna alla dess djur under en heldags vandrings- och bilsafari i El Karamareservatet. Frukost, lunch och middag ingår. 

Dag 4Vi åker söderut till sodasjön Lake Nakuru som är hemvist för tusentals flamingos och många andra djur. Safaritur runt sjön som är ett noshörningsreservat. Frukost, lunch och middag ingår (280km, ca 5 tim).

 Dag 5Vi åker vidare mot Masai Mara, världens däggdjurstätaste område, dit vi anländer på bitvis mycket dåliga vägar. Safaritur i reservatet. Frukost, lunch och middag ingår (350km, ca 6 tim). 

Dag 6-7Masai Mara med två safariturer om dagen. Frukost, lunch och middag ingår.                                                                                                                                  

Dag 8Hemresa eller vidare mot kustäventyr.

Tillbaka mot Nairobi efter frukost. För den som vill slippa den skakiga vägen rekommenderar vi att ni bokar flyg från Masai Mara till Nairobi, detta måste göras innan avresa och kostar ca 1500kr extra. Vid ankomst till Nairobe finns dagrum till förfogande på hotell. Transfer till flygplatsen för flyg hem. Frukost ingår (300km, ca 5 tim). 

Prisindikation under uppdatering (svensktalande guide), (engelstalande guide)I resans pris ingår: 1 natt på hotell i Nairobi, 2 nätter El Karama, 1 natt Nakuru på lodge, 3 nätter JK Mara Camp, dagrum i Nairobi.Måltider och landtransporter enligt program, samt lejongaranti.Min/max 6/12 personerReseledning: Svensktalande guide på fasta avresor, engelsktalande guide övriga datum.Inkvartering: Hotell***, lodge***+Utrustning/klädsel: Mjuka väskor under safarin. Det finns möjlighet att lämna bagage i Nairobi under safarin. Oömma kläder, vindjacka, fleece/tjock tröja, bekväma skor, ficklampa, kikare, kamera, solskydd Transport: Fyrhjulsdrivna jeepar, transfers i minibuss.Reseförsäkring: Det är viktigt att ha en heltäckande reseförsäkring. Vi rekommenderar Gouda ReseförsäkringStart: Dagligen med engelsktalande guide. Vi skräddarsyr för större och mindre sällskap. Flyg tillkommer – vi hjälper självklart till med det

                                                                                                                        

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>