Bhutan & Nepal

Bhutan & Nepal

Följ med på en resa till ett av världens mest spännande och outforskade länder, Bhutan. Landet bjuder på fantastisk natur, oförstörda traditioner och rik kultur. Resan börjar i Nepal, hem för världens högsta berg. I Bhutan upplever vi storstadens kontraster för att sedan vandra i storslagen natur i Punakhadalen. Naturligtvis besöker vi klostret Taktsang som ser ut att klänga sig fast längs med bergväggen.

13 DAGAR   •   KATMANDU – THIMPHU – PUNAKHA – PARO – NAGARKOT
För utskriftsvänlig version klicka här (2016 pdf)

Höjdpunkter

 • Sju nätter i Bhutan
 • Klostret Taktsang, Tigernästet
 • Boudhanthstupan i Katmandu
 • Vandringar i Punakhadalen och Nagarkot
 • Storslagen natur i Bhutan och Nepal

Planerad avresa 2016: 2/5
Pris i delat dubbelrum 41450kr – tillägg för enkelrum

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Katmandu tur och retur.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 20 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering på resmålet.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Inresetillstånd till Bhutan.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket
  Övrig information Observera att det är visumkrav till Nepal.  Kostnad för visum ingår inte i resans pris.

 

Program

DAG 1 Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KATMANDU Vi ankommer Katmandu i Nepal och möts av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och vila. Sedan besöker vi Boudhanthstupan, ett viktigt pilgrimsmål för buddhister och som finns uppsatt på Unescos världsarvslista. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 I dag gör vi flera spännande besök i Nepals huvudstad Katmandu, med omnejd. Vi besöker Durbar Square, ett torg med flera palats och tempel. Varje kungarike i Nepal hade ett Durbar Square i anslutning till det kungliga palatset. Vi ser den högt belägna Swyambhunathstupan eller Apornas tempel som det också kallas. Stupan har ögon på varje sida som representerar den allseende Buddha som iakttar människans beteende. Vi fortsätter till Patan strax utanför Katmandu, staden är känd som konstens paradis. Vi får se konsten att hela med hjälp av singing bowls, så kallade klangskålar. Skålarna ger ifrån sig ljud och frekvenser som sägs vara lugnande och helande. Lunch och middag ingår.

DAG 4 THIMPHU I dag flyger vi till det mytiska konungariket Bhutan, Åskdrakens land. Bhutan är ett litet land med knappt 700 000 invånare, inklämt mellan Indien och Kina i Himalaya. Fram till mitten på 70-talet fick inga turister besöka landet och än idag reglerar man hur många som får komma in, och vad man får se. Detta för att förhindra exploatering och miljöförstöring. Vi landar i Paro och åker sedan till vårt hotell i huvudstaden Thimphu. På kvällen åker vi till Kuensel Phodrang eller Buddha Point som det kallas, varifrån vi får en fantastisk utsikt över hela Thimpu. Lunch och middag ingår.

DAG 5 I dag besöker vi bl.a. National Memorial Chorten och Folk Heritage museum där vi ser hur man levde i Bhutan för ca 100 år sedan. Vi besöker Institutet Zorig Chusum där man lär ut Bhutans 13 olika konsthantverk. I en statligt ägd butik ser vi fina handvävda tyger och hantverk. Vi besöker även postkontor och statsbiblioteket. Vi avslutar dagen med att se Tashichho Dzong som numera huserar det kungliga sekretariatet. Lunch och middag ingår.

DAG 6 PUNAKHA Idag åker vi nordost mot staden Punakha, som fram till 1955 var Bhutans huvudstad. Först besöker vi Simtokha Dzong som i gamla tider vaktade ingången till Thimphudalen, sedan åker vi på vackra vindlande vägar genom tallskog till Dochulapasset på 3140 m.ö.h. Vid klart väder har vi en fantastisk panoramavy över östra Himalayas snöklädda toppar. På resan ner från passet ändras landskapet drastiskt till mossbeklädd fuktig bergsskog och där vi har chans att se rhododendron, magnoliaträd, lönn, al, hemlockgran och cypress.

Vi checkar in på vårt hotell och efter lunch promenerar vi till det berömda templet Chimi Lakhang. Lunch och middag ingår.

DAG 7 I dag utforskar vi Punakhadalen, både till fots och med buss. Vi vandrar längs med floden Mo Chhu och rör oss uppåt mot Khamsum Yuelley Namgyal Chorten. Härifrån har man fin utsikt över floden och dalen. Sedan åker vi buss mot Punakha Dzong, vackert beläget där floderna Mo Chhu och Po Chhu möts. Efter lunch besöker vi den lilla staden Kuruthang där vi promenerar runt och får insyn i det vardagliga livet. Lunch och middag ingår.

DAG 8 PARO Vi åker tillbaka över Dochulapasset mot Paro, en gammal stad med många heliga platser och byggnader. Staden ligger mycket vackert belägen i en bred dalgång. Vi ser Bhutans äldsta tempel, Kyichu Lakhang som byggdes år 659 av den Tibetanska kungen Songtsen Gampo. Sedan åker vi till vårt vackert belägna hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9 I dag besöker vi det berömda klostret Taktsang, Tigernästet. Vi gör en brant klättring uppför berget till klostret, som ser ut att klänga sig fast på den sluttande klippväggen. Det förstördes till viss del av en brand 1998 men har nu varsamt restaurerats till sin forna glans. Vi avslutar dagen med ett besök vid ruinen Drukgyel Dzong varifrån vi får en fantastisk vy över dalen. Lunch och middag ingår.

DAG 10 Vi börjar dagen med att besöka en bhutansk bondgård och se hur lokalbefolkningen lever. I Bhutans nationalmuseum får vi en fin inblick i den bhutanska kulturen. Vi promenerar till Rinpung Dzong och besöker ett thangkagalleri precis nedanför dzongen. Eftermiddagen är programfri. Lunch och middag ingår.

DAG 11 KATMANDU / NAGARKOT Vi flyger tillbaka till Katmandu. Sedan åker vi till Nagarkot, ca tre mil öster om Katmandu. Staden är belägen 2175 m.ö.h. vilket ger en fantastisk utsikt över Himalayas bergstoppar. Vi gör en ca tre timmar lång vandring till byn Telkot där vi kommer nära nepalesernas vardagsliv och den vackra landsbygden. Lunch och middag ingår.

DAG 12 KATMANDU Om vädret är klart ser vi hur solen sakta går upp över världens högsta berg. Vi åker tillbaka till Katmandu och besöker det hinduisiska templet Changyu Narayan på vägen. Framme i Katmandu äter vi en gemensam avskedslunch innan vi tar flyget hem till Sverige. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 13 Ankomst Sverige.

Anmälningsblankette (pdf)

(Arrangör för resan är Lotustravel som vi samarbetar med när det gäller arrangerade resor till Asien). Eventuell ändringar utanför vår kontroll reserverar vi oss för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>