Burmas gömda skatter – 2015

14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY-BAGAN-NGAPALI BEACH

Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska sevärdheter så som den gyllene stupan i Yangon, templen i Bagan och njuta av storslagen natur i Inle Lake. Men resan bjuder också på minnesvärda möten med det vänliga burmesiska folket. Resan avslutas med sol och bad i Ngapali Beach, Bengaliska viken.

För utskriftsvänlig version klicka här(pdf)

HÖJDPUNKTER
• Gyllene stupan Shwedagon
• High tea på anrika Strand Hotel
• Flytande byar på Inle Lake
• Det magiska tempelområdet i Bagan
• Sol, bad och avkoppling i Ngapali Beach

Resan inkluderar

  • Flyg till Yangon i ekonomiklass tur och retur.
  • Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)
  • Svensktalande guide.
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
  • Frukost alla dagar, åtta luncher och sex middagar inklusive måltidsdryck.
  • Alla transporter och bagagehantering i Burma.
  • Dricks till chaufförer och guider.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
  • Informationsblad Burma.

Utrikespolitiska Institutets ”Burmafakta”.

Observera att det är visumkrav till Burma och att det inte ingår i resans pris. Det ordnas vid ankomst till Yangons flygplats.

Vid förlängning ingår ej hemresetransfer samt eventuell flygplatsskatt

Att tänka på: Turismen i Burma har ökat kraftigt det senaste året och det råder stor brist på hotell i de flesta städer. Det är inte ovanligt att vi med kort varsel behöver byta ut ett namngivet hotell vilket vi ber er ha överseende med.

Program

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 YANGON
Vi anländer till Yangon (Rangoon) i Burma där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Yangon har varit ockuperat av både britterna och japanerna, men särskilt britternas styre märks väl på stadens arkitektur. Vi inleder vår resa med att passera Aung San Suu Kyi’s hem innan vi äter vår första burmesiska lunch. I skymningen beger vi oss till den världsberömda pagoden Shwedagon – den Gyllene stupan. Stupan är särskilt vacker i solnedgången och här vandrar vi runt i området innan vi äter vår välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3
Vi börjar dagen med att ta en tur med lokaltåget Circular train. Under resan får vi en fin inblick i vardagslivet runt omkring. Vi besöker marknaden Scott’s bazar där man kan fynda det mesta. Efter lunch får vi tid att på egen hand utforska staden. Sedan besöker vi det anrika koloniala Strand Hotel, där vi intar ”high tea” enligt den engelska traditionen. Här erbjuds fantastiska bakverk serverat med kaffe eller te. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 HEHO/INLE LAKE
Vi flyger till Heho och åker buss vidare till Inle Lake. Vi checkar in på hotellet och njuter av den härliga atmosfären. Runt sjön ser man befolkningen som bor i små byar, i små enkla flätade bambuhus eller trähus. Överallt ser man flytande trädgårdar som används för odling av frukt och grönsaker. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5
Vi gör en heldagsutfärd i båtar på sjön. Vi ser bland annat det buddhistiska templet Phaung Daw Oo Paya, ett sidenväveri, de flytande trädgårdarna och en marknad. Vi äter lunch på en restaurang belägen på sjön. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 MANDALAY
Idag flyger vi till den gamla huvudstaden Mandalay, landets näst största stad. Vi njuter av den magnifika solnedgången från Mandalay Hill. Lunch och middag ingår.

DAG 7 AMARAPURA
Vi åker söderut till Amarapura där vi får gå på U Beins bro, världens längsta teakbro. På vägen stannar vi till vid Papayamarknaden där man säljer kött, fisk och grönsaker. Vi besöker det vackra munkklostret Mahagandayon och får uppleva den dagliga utskänkningen av mat till unga munkar. Vi besöker också det vackra träklostret Shwenandaw samt pagoden Kuthodaw. Vi ser även Mandalay Palace, som till stor del förstördes under andra världskriget. Lunch och middag ingår.

DAG 8 BAGAN
Vi åker söderut med buss mot Bagan. Vi stannar till och får en storslagen utsikt över tempelklippan Mount Popa. Vi besöker också en lokal skola samt gör ett stopp i byn Myinkaba där man tillverkar sprit av palmträd. Lunch och middag ingår.

DAG 9
Bagan kallas för Burmas första rike och är känt för sina många tempel. Här finns fortfarande omkring 2 500 buddhistiska byggnader i alla storlekar, vissa så gamla som 1000 år. Vi åker till Nyaung U för att besöka den livliga morgonmarknaden. I närheten ligger den heliga guld- och ädelstensprydda Shwezigon-pagoden samt det vackra Anandatemplet. Vi besöker flera fantastiska tempel i området, alla i sin stil. Vi gör även ett besök på ett lackarbetscenter. På eftermiddagen tar vi oss till templet Pyitthagyi, där vi får njuta av solen som sakta sänker sig över området. På kvällen ser vi en traditionell burmesisk show. Lunch och middag ingår.

DAG 10 NGAPALI BEACH
Vi flyger till Ngapali i Bengaliska viken. Här finns fantastiska sandstränder som erbjuder skön avkoppling, sol och bad. Promenera längs med stranden eller besök fiskebyn i närheten. Här finns många härliga restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11-12
Programfria dagar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13 YANGON
Vi flyger tillbaka till Yangon där resten av dagen är programfri. Vi avslutar vår resa med en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 14
Flyg hem till Sverige. Ankomst samma dag.

Skicka din anmälan (pdf) till: BL TRAVEL, Box 2, 155 34 NYKVARN, eposta till info@bltravel.se eller ring 08-7315010

 

För gruppresor till Asien samarbetar vi med Lotus Travel, teknisk arrangör.
Eventuella ändringar av program eller pris ligger utanför vår kontroll.

Kommentarer inaktiverade.