Fyra länder längs Mekong

Från norra Thailand glider vår båt sakta fram på Mekongfloden mellan fiskebyar, vacker natur och lokala marknader. I världsarvsstaden Luang Prabang i Laos möter vi munkar och insuper den fridfulla atmosfären. Därefter når vi Siem Reap och den väldiga ruinstaden Angkor i Kambodja. Vietnams största stad, Ho Chi Minh City, bjuder på kolonial arkitektur och gripande historia. Förläng gärna resan med några härliga dagar på paradisön Phu Quoc.
Utskriftsvänlig sida – (2016 pdf)

15 DAGAR   •   CHIANG RAI – PAKBENG – LUANG PRABANG – SIEM REAP – PHNOM PENH – HO CHI MINH CITY Mekong-3-1920x650

Höjdpunkter

 • Spektakulär båtfärd längs Mekongfloden i orörd natur
 • Minnesvärda möten med minoritetsfolk
 • Världsarvsstaden Luang Prabang
 • Ruinstaden Angkor i Kambodja
 • Cu Chis underjordiska tunnlar
 • Cykelrikshatur i Ho Chi Minh City

Planerad avgång 2016: 20/2 med Qatar Airways
Pris del i dubbel 37.950kr, enkelrumstillägg tillkommer

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Chiang Rai och hem från Ho Chi Minh City.
 • Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 23 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering på resmålen.
 • Dricks till chaufför och guider.
 • Visum för svenska medborgare.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Program
DAG 1 –
Avresa från Sverige till Chiang Rai via Bangkok. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 CHIANG RAI – Vi landar i Chiang Rai där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell och får möjlighet att vila en stund. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag följt av ett besök på den närbelägna nattmarknaden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 PAKBENG – Vi åker med buss till Chiang Kong, Thailands utpost till Mekongfloden. Vi åker sedan över till Laos, eller Landet med miljoner elefanter, som det en gång i tiden kallades. I Houei Say väntar en båt för vår färd längs Mekong, världens tionde längsta flod och livsnerven för närmare 50 miljoner människor. Under båtfärden äter vi lunch och gör sedan strandhugg hos minoritetsfolken i byarna längsmed floden. På kvällen kommer vi fram till Pakbeng och vår lodge. Lunch och middag ingår.

DAG 4 LUANG PRABANG – På morgonen promenerar vi till morgonmarknaden. Därefter fortsätter vår flodfärd i den näst intill orörda naturen. Vi ser fiskebyar och Pak Ou-grottorna, med flera hundra buddhafigurer. När sedan den vilda djungeln långsamt börjar ge vika för odlingsmark, och gyllene tempel och badande barn skymtar längs stränderna, då är det inte långt kvar till Luang Prabang. Staden var en gång den kungliga huvudstaden och idag är den ett världsarv, där kaféer och småbutiker flyttat in i de gamla franska husen. Vi besöker nattmarknaden, där vi tittar på vackert traditionellt hantverk. Lunch och middag ingår.

DAG 5 – Luang Prabang domineras av de 33 templen och har en lång historia som centrum för buddhistiska studier. Från Phou Si Hill får vi en magnifik utsikt över denna världsarvsstad med sina vackra kolonialbyggnader. Vi besöker det tidigare kungliga palatset, numera Nationalmuseum. Templet Wat Xieng Thong är ett fint exempel på typisk laotisk arkitektur, med taket svepande mot marken. På eftermiddagen gör vi ett besök i en skola samt på Ock Pop Tok hantverkscenter, ett fairtradecenter för textil, hantverk och design. Lunch och middag ingår.

DAG 6 – I gryningen vaknar staden till liv av ljudet från de klockor och trummor som inleder munkarnas morgonrunda, då folket skänker dem ris. Efter att vi fått bevittna denna morgonritual åker vi till de vackra vattenfallen vid Khouang Sy, som ligger innästlad i den tropiska vegetationen. På vägen tillbaka till Luang Prabang stannar vi till och gör ett besök hos minoritetsfolken i de intilliggande byarna. Resten av eftermiddagen programfri. Lunch och middag ingår.

DAG 7 SIEM REAP – Vi flyger till Siem Reap i Kambodja. Här ser vi Sydostasiens största insjö, Tonle Sap. Sjön är ett naturfenomen som ger fisk och bevattning till närmare hälften av Kambodjas befolkning. Vi besöker några mindre byar som flyter på vattnet och åker sedan till centret Artisans Angkor, där handikappade lärlingar utbildas i traditionellt hantverk. Lunch och middag ingår.

DAG 8 – Mitt i Kambodjas norra djungler ligger ruinstaden Angkor, landets andliga och kulturella hjärta, som består av över hundra olika tempel. Här besöker vi Angkor Thom, en stad på närmare tio kvadratkilometer. Därefter ser vi Ta Phroms närmare 300 olika statyer, pelare och torn som med tiden lindats in i djungelns väldiga trädrötter. Efter lunch besöker vi det heligaste templet, Angkor Wat, ett mästerverk och Kambodjas nationalsymbol. Tempelkomplexet från 1300-talet är tillägnat hinduismens gud Vishnu. Vi avslutar dagen med att sätta oss på muren som omgärdar vallgraven runt Angkor Wat och ser solen sänka sig över templen. Lunch och middag ingår.

DAG 9 PHNOM PENH – På morgonen ges lite tid att på egen hand utforska omgivningarna, innan vi flyger till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad och tidigare betraktad som den allra vackraste av franskbyggda städer i Indokina. Trots krig och förfall har mycket av charmen bevarats. Resten av dagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag ingår.

DAG 10 – Idag bekantar vi oss med Phnom Penh då vi bland annat får se det kungliga palatset, Silverpagoden och Nationalmuseet. Efter lunch besöker vi minnesmärket Killing Fields och Tuol Sleng, skolan som var fängelse och tortyrcenter under Röda Khmererna. Lunch och middag ingår.

DAG 11 HO CHI MINH CITY – Vi flyger till Ho Chi Minh City (tidigare Saigon), Vietnams största stad. Här får vi känna av pulsen i det moderna Vietnam, mitt bland fransk kolonialarkitektur. Denna sjudande stad bjuder på ett aldrig sinande myller av motorcyklar, ofta fullastade med hela familjer. Resten av dagen är programfri för egna aktiviteter. Lunch och middag ingår.

DAG 12 – En utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar är ett måste för alla historieintresserade. Dessa över 200 kilometer långa, smala tunnlar i flera våningsplan var FNL:s bas för operationerna kring Saigon under Vietnamkriget. På eftermiddagen gör vi en tur med cykelriksha, där vi bland annat får se det forna Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen och Stadshuset. Lunch och middag ingår.

DAG 13 – Vi tar en båttur längs Mekongdeltat, där kanalerna kantas av byar och fruktodlingar. Vi besöker den lilla staden My Tho och gör en båttur uppför Tien Gang. Vi besöker även en fruktträdgård. På vägen tillbaka till staden besöker vi ett Cao Dai-tempel. Den annorlunda religionen Cao Dai lyckades förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. På kvällen äter vi avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 14 – Dagen är programfri för egna aktiviteter. Varför inte shoppa på en av marknaderna? Staden är mycket trevlig att promenera runt i och det finns mycket intressant att titta på. På kvällen åker vi till flygplatsen för hemresa. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15 – Ankomst till Sverige

Till anmälningsblanketten (pdf)

Regler och villkor Priset kan komma att ändras pga nya eller ökade skatter och allmänna avgifter, ändrade växelkurser el.likn. omständigheter över vilka vi ej råder.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar utanför vår kontroll.
För resor till Asien samarbetar vi med Lotustravel som är arrangör för denna resa.

 

Kommentarer inaktiverade.