Drömmarnas Indien

För utskriftsvänlig version klicka här (2016 pdf)

Upplev det bästa av Indien, sagornas land. Att se pilgrimerna bada i den heliga floden Ganges och beskåda det mytomspunna Taj Mahal, blir minnen för livet. Vi får också se fantastiskt hantverk i Jaipur, åka cykelriksha i Delhi samt Varanasi och äta lunch på ett legendariskt femstjärnigt hotell i Mumbai.

NYTT PROGRAM 2016

13 DAGAR   •   DELHI – VARANASI – AGRA – JAIPUR – MUMBAI

Höjdpunkter

 • Aarticeremonin och båttur på Ganges
 • Cykelrikshatur i Delhi och Varanasi
 • Det sagolika Taj Mahal
 • Matlagningskurs som tillval i Jaipur
 • Lunch på 5-stjärniga hotellet Taj Mahal Palace i Mumbai

Planerad avgång 2016: 7/2
Pris i delat dubbelrum 27250kr (tillägg för enkelrum)
För dig som vill uppleva mer av Indien erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, samtliga priser baseras på minst fyra resenärer.

DAG 6. Musikalföreställning i Agra  På kvällen har du möjlighet att se en musikalföreställning om Taj Mahal och kärlekshistorien bakom. Pris per person: ca 295:-DAG 10. Matlagningskurs i Jaipur, förmiddag  Indisk mat är bland det godaste som finns. Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Naturligtvis avnjuts den egenlagade maten till lunch. Pris per person: ca 450:-
DAG 12. Heldagsutflykt till ön Elephanta i Mumbai Följ med på en utflykt till ön Elephanta. Ön är berömd för sina rikligt dekorerade grottempel och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi åker båt till ön och promenerar runt till de olika sevärdheterna. Pris per person: ca 395:-


Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Delhi och hem från Mumbai.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 14 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Indien.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

  Övrig information

  Observera att det är visumkrav till Indien.
  Kostnad för visum ingår inte i resans pris.
  I priset ingår ej:  Visum till Indien

Program
DAG 1 Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 DELHI Ankomst till Delhi där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Eftersom vi inte kan checka in på en gång så tar vi en cykelrikshatur längs med smala gator och gränder i Chandni Chowks basarkvarter i Old Delhi. Vi fortsätter med buss längs paradgatan Rajpath med Presidentpalatset och triumfbågen India Gate. Vi avslutar med ett besök i det stämningsfyllda sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib.Färgganna mjölpyramider Vi besöker också köket i templet, där vi ser hur man tillagar mat för flera tusen pilgrimer dagligen. Vi åker till vårt hotell för incheckning och vila, innan kvällens välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 Efter en god natts sömn beger vi oss till en av Delhis gröna parker, Lodhi Gardens. Parken har flera historiska monument bevarade och är mycket populärt bland motionärer. Här finns en mycket trevlig restaurang och café där vi kan vila benen en stund och kanske dricka något svalkande. Vi tar en promenad till Khan Market som ligger ca 20 minuter från parken. Det är egentligen inte en marknad utan ett område med mängder av butiker och restauranger. Här kan man handla allt från välkända klädmärken till souvenirer och kastruller. Eftermiddagen är programfri. Stanna kvar på Khan market eller ge dig ut på egna upptäckter. Vår guide kommer gärna med förslag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4 VARANASI Vi lämnar huvudstadens färgrika kaos och flyger till Varanasi, en av världens äldsta städer. Varanasis speciella ljus och fridfulla atmosfär lockar till sig konstnärer och yogautövare från hela världen. Främst förknippas dock platsen med Ganges, hinduernas allra heligaste flod. Den som kremeras vid floden befrias från återfödelse och når frälsning. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i två nätter. På eftermiddagen besöker vi Sarnath där det sägs att Buddha (Siddhartha Gautama) höll sin första predikan. Här ser vi bland annat Chowkandi- och Dhamekstuporna. Lunch och middag ingår.

DAG 5 Dagen inleds med en båttur på Ganges i soluppgången för att se pilgrimernas morgonbad i den heliga floden, vars vatten får synderna att försvinna. Sedan promenerar vi genom Varanasis gamla stad med medeltida gränder, heliga kor, tempel och små marknader. På kvällen åker vi en cykelrikshatur ner till Ganges där vi byter färdmedel till båt. Båten tar oss ut på floden och vi får närvara vid aarticeremonin, då präster utför en puja med eld och klockor för floden. Lunch och middag ingår.

DAG 6 AGRA Vi tar flyget till Agra, beläget vid Yamunafloden. Vi åker till vårt hotell för incheckning. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Slappa vid poolen om vädret tillåter, eller njut av en välgörande massage. TILLVAL: På kvällen har du möjlighet att se en musikalföreställning om Taj Mahal och kärlekshistorien bakom.

DAG 7 I dag besöker vi en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal.Tja Mahal i guldljus
Stormogulen Shah Jahan lät bygga detta mausoleum åt sin älsklingshustru, Mumtaz Mahal. Enligt sägnen lät mogulen därefter hugga händerna av hantverkarna, för att förhindra att någon annan skulle kunna skapa ett lika fulländat verk. På eftermiddagen beger vi oss till Agrafortet, där Shah Jahan hölls inspärrad av sin egen son under sina sista åtta år i livet. Vi tittar även in i en hantverkstad för inlägg av halvädelstenar i marmor. Lunch och middag ingår.

DAG 8 JAIPUR Idag besöker vi den gamla spökstaden Fatehpur Sikri. Staden som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist, är fortfarande mycket välbevarad. Efter lunch går färden vidare med buss till Rajasthans huvudstad Jaipur, ”Den rosa staden”. Den indiska filmindustrin är den största i världen, och eftersom Indiens mest berömda biograf ligger i Jaipur, passar vi på att se en indisk film. Lunch och middag ingår.

DAG 9 Vi besöker det storslagna Amberfortet. I jeep tar vi oss upp till palatset som är högt beläget. I City Palace ser vi en rik samling kungliga dräkter, vapen, konst och mattor. Från det fem våningar höga, men bara några decimeter breda, Vindarnas palats, Hawa Mahal, kunde de kungliga damerna förr iaktta livet i staden utan att själva bli sedda. Vi avslutar dagen med ett besök i Sanganer som är berömt för sitt hantverk och i synnerhet dess handtryckta vackra textilier. Lunch och middag ingår.

DAG 10 Programfri dag i Jaipur. Lunch och middag på egen hand. Sola och bada i poolen om det är bra väder. Besök någon av stadens livfulla basarer eller kanske observatoriet Jantar Mantar.                                                                       

TILLVAL förmiddag: Indisk mat är bland det godaste som finns. Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Naturligtvis avnjuts den egenlagade maten till lunch.

DAG 11 MUMBAI Ett morgonflyg tar oss till Indiens ekonomiska centrum Mumbai, eller Bombay som det tidigare hette. Efter incheckning beger vi oss ut i staden. Vi får se Dhobi Ghat, stadens tvättplats, där omkring 5000 man varje dag tar hand om tusentals kilo tvätt. Vi går in i Victoria Terminus, stadens järnvägsstation, som finns med på Unescos världsarvslista. Vi besöker också det vackra Krishnatemplet Iskcon. Som avskedsmiddag äter vi en lunch på det legendariska femstjärniga hotellet Taj Mahal Palace. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12 Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök till södra Mumbai och Colaba, ett turistvänligt distrikt med vackra koloniala byggnader, butiker och restauranger.

TILLVAL heldag: Följ med på en utflykt till ön Elephanta. Ön är berömd för sina rikligt dekorerade grottempel och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi åker båt till ön och promenerar runt till de olika sevärdheterna.

DAG 13 Det är dags att säga adjö till Indien och mycket tidig morgon åker vi till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag.

(För resor till Asien samarbetar vi med Lotustravel) Vi reserverar oss för eventuella ändringar utanför vår kontroll.

Skicka din intresseanmälan till BL Travel, Box 2, 155 21 NYKVARN, eller skanna och eposta till info@bltravel.se – klicka här för blankett (pdf)

 

Kommentarer inaktiverade.