New York – Washington DC – Fort Lauderdale

AMERIKA POPULÄR (14 dagar)
Utskriftsvänlig version med anmälningsblanketten (2016 pdf)

Den perfekta rundresan för er som vill kombinera en guidad rundresa med avkoppling. En resa som funnits med i vårt utbud i 30 år. På 14 dagar får ni uppleva intressanta storstäder i nordöst, underhållande attraktioner i Orlando och härliga baddagar i södra Florida.

Först svingar vi oss över Atlanten med SAS till New York. Omfattande sightseeing och sedan buss till den vackra amerikanska huvudstaden Washington DC. Här ser vi de flesta sevärdheterna innan soldränkta Florida tar vid.

Orlando med Disney World, Epcot, SeaWorld och mycket annat. Via Kennedy Space Center tar vi oss till badparadiset kring Fort Lauderdale, där resan avslutas med avkopplingsdagar.

Amerika Populär kombinerar på ett utmärkt sätt rundresa med baddagar och avkoppling. Ett mycket prisvärt alternativ som dessutom kan förlängas i Florida eller Västindien.

Reslängd 14 dagar. 
Avresor 2015: 23/12
Avresor 2016: 18/2, 24/3, 5/5, 9/6, 7/7, 1/9, 6/10, 27/10, 22/12.

Flygtillägg från Göteborg via Köpenhamn och från Köpenhamn varierar – kolla med oss

Pris per person 23/12 18/2 24/3 5/5 9/6 7/7 1/9 6/10
Del i dubbelrum 36750 30850 30650 28950
Vuxen som 3:e person 25350 22980 22980 22980
Barn 2-11 år som 3:e pers 15760 12980 12980 12550
Ungdom 12-15år som 3:e 22570 18650 18650 18450
Enkelrumstillägg 13390 12350 11780 9850
Avbeställningsskydd 550 550 550 550

I priserna ingår: 1. Flygresa enligt program. 2. Bussresa enligt program. 3. Inkvartering i del i dubbelrum på förstaklasshotell. 4. Sightseeing i New York, Washington DC och Kennedy Space Center. 5. Transfer flygplats – hotell t/r. 6. Transfer till Magic Kingdom. 7. Entré Magic Kingdom. 8. Sju frukostar. 9. Måltider under atlantflygningarna. 10. Lokala skatter. 11. Service- och bagageavgifter avseende ett kolli per person. 12. Flygskatter och bränsletillägg. 13. Svensk färdledning i Amerika t.o.m. hemresan från Florida.
I priset ingår ej: Övriga måltider, övriga utflykter, avbeställningsskydd. Rekommenderad dricks ca US$ 15 per person.

Program dag för dag
Dag 1.
Skandinavien – New York.  Efter anslutande resa bordar vi SAS för atlantsprånget. Under överfarten bjuds vi på lunch samt ett mellanmål före landning. Dessutom finns ett omfattande underhållningssystem med bland annat filmer, nyheter och musik. På eftermiddagen landar vi på Newark och efter pass- och tullformaliteter transfer in till Manhattan och inkvartering på Roosevelt Hotel.

 

 

 

Dag 2. New York Vi inleder dagen med ett informationsmöte där reseledaren berättar om resan, sightseeingturer, mat och andra praktiska detaljer. Därefter en tur runt New York som tar oss förbi många kända platser såsom Empire State Building, Lincoln Center, Broadway, Times Square, Wall Street, Chinatown, Harlem, Central Park och Battery Park varifrån man bland annat ser Frihetsgudinnan. Vi stannar även till vid FN, de som vill kan stanna kvar och besöka de allmänna utrymmena och souvenirshoppen. Broadway erbjuder många musikaler. Beställ biljetter genom Swanson´s i Sverige i god tid!

Dag 3. New York Dagen till egen disposition. Färdledaren hjälper till med aktiviteter, tips och förslag till egna strövtåg. Ni kan ta båten runt Manhattan, besöka Frihetsgudinnan, åka upp i Empire State Building, shoppa eller bara promenera runt och se på folkvimlet. En extra tur arrangeras. Vi tar en tur till Ellis Island vars immigrantmuseum är mycket intressant. Vi gör också ett kort stopp vid frihetsgudinnan. På vägen tillbaka åker vi upp i Empire State building (ca US$ 55). Vårt hotell ligger mycket centralt, ett kvarter från affärerna på Fifth Avenue och Rockefeller Center. Ta gärna en promenad och känn atmosfären i New York.

Dag 4. New York – Washington DC.  Efter frukost bordar vi vår buss och kör söderut. Strax efter lunch ankommer vi till den vackra amerikanska huvudstaden. Det första man noterar är att det inte finns några skyskrapor i downtown. Amerikanerna är ofta stolta över sin huvudstad och detta med viss rätt. Breda avenyer, många parker, gräsmattor och träd. Vackra regeringsbyggnader i klassisk stil, imponerande monument såsom Washington-, Jefferson-, och Lincolnmonumenten. George Washington själv valde ut platsen för den unga statens huvudstad. Vår tur låter oss se ovan nämnda monument samt Vita Huset, Capitolium, Högsta Domstolen, FBI, Watergate, Smithsonianmuséerna, Kennedy Cultural Center och Arlingtonkyrkogården med bröderna Kennedys minnesvårdar. På seneftermiddagen inkvartering på Washington Hilton (ca 400 km).

Dag 5. Washington DC Hela dagen till egen disposition. Det finns mycket som lockar. Bland muséer står Smithsonianmuséerna oftast högst på listan. Från toppen av Washington-monumentet har man en storslagen utsikt över staden. Georgetown lockar med sina vackra pittoreska byggnader och trevliga restauranger. Reseledaren hjälper er att planera dagen. På kvällen äter vi en gemensam middag (US$ 55).

Dag 6. Washington DC – Orlando På förmiddagen lämnar vi Washington DC och flyger söderut till Florida, The Sunshine State. Vårt mål är nöjescentrat Orlando och här bor vi på Doubletree by Hilton. Rymliga rum och ett stort trevligt poolområde. Hotellet har transporter till SeaWorld, Disney och Universal Studios mot en mindre avgift. Beroende på flygtider hinner ni eventuellt med en av de stora attraktionerna, SeaWorld, redan i dag. Det är Amerikas största och bästa maritima park med stora delfinarier, sjölejon, sälar och den stora stjärnan, späckhuggaren Shamu. Här finns ett stort akvarium för hajar och ett område med arktiska djur och fiskar.

Dag 7. Disney World Disney World består av EPCOT, Hollywood Studios, Animal Kingdom samt det man oftast syftar på, Magic Kingdom. På morgonen beger vi oss till Magic Kingdom. Alla Disneys attraktioner är för både gammal och ung. Allweg-banan tar gästerna till Magic Kingdom. Här finns Framtidslandet, Äventyrslandet, Historiska landet m.m. Alla med spännande åkturer som The Pirates of Caribbean, Big Thunder, Spökhuset och lugna turer som It’s a small world. Naturligtvis finns Musse Pigg, Långben, Kalle Anka och alla de andra figurerna där. Inträdet ger fri tillgång till alla attraktioner inom Magic Kingdom, så ni kan roa er långt in på kvällen.

Dag 8. Orlando Orlandoområdet är världens största nöjescentra med mängder av nöjen, underhållning och attraktioner (även shopping) för alla åldrar. Dag 8 disponerar ni själv, men valet kan vara svårt. Disney fortsätter kanske att locka med parken Epcot. Här är tyngdpunkten lagd på teknik och framtidsutveckling, parat med återblickar i historien. Spaceship Earth är välkänt och på Universe of Energy kan man uppleva energins historia inklusive en spännande resa hos dinosaurier. En tredimensionell upplevelse får man på ”Honey I shrunk the audience”. I World Showcase bjuder ett tiotal länder på utställningar om sitt land samt spännande matupplevelser. Hollywood Studios är en park med inriktning på filmens värld. Hollywood Boulevard är en gata med många filmmiljöer. I The Great Movie Ride åker vi in i ett flertal filmer. I Catastrophe Canyon upplever man storm, jordbävningar och översvämningar. Twilight Zone Tower of Terror är inte något för den hjärtsvage. En show med Indiana Jones brukar vara populärt. Universal Studios är den största filmparken med mängder av häftiga attraktioner. Steven Spielberg (skapare av ET, Star Wars, Jurassic Park) har arrangerat mycket science fiction. I Island of Adventure väntar många spännande upplevelser som Spiderman och Jurassic Park. Attraktioner på filmsuccéer som Shrek (i 4D) och skräckfilmen The Mummy lockar. 2010 öppnades The Wizarding World of Harry Potter. Efter en enorm succé utökas Harry Potter 2014 med Dragon Alley. Äta måste man och Orlando erbjuder många alternativ. Man är duktig på att skapa trevlig atmosfär och här finns flera temarestauranger. En av kvällarna arrangerar vi en gemensam middag. Blir det för mycket av alla spännande aktiviteter har hotellet en trevlig pool och vädret är oftast fint, så det finns möjligheter till avkoppling också.

Dag 9. Orlando – Kennedy Space Center – Fort Lauderdale area En timmes väg från Orlando ligger Kennedy Space Center varifrån alla amerikanska rymdraketer skjuts upp. Vi gör en rundtur där vi får se avskjutningsramper, kontrollrum med mera. Vi får också tillfälle att besöka ett museum med mängder av raketer, allt från de tidigaste på 1940-talet till Saturnusraketer, månlandaren och Space Shuttle. Glöm inte kameran!

Vi kör sedan söderut och kommer till södra Floridas stora badparadis. Här ligger badorterna på rad och vårt hotell Embassy Suites ligger i norra stor-Fort Lauderdale. Alla rum är sviter och utöver frukost ingår ett dagligt cocktailparty. Hotellet ligger vid stranden med endast en liten gata emellan. Deerfield är ett trevligt mindre samhälle med fin strand, och gångavstånd till flera affärer, restauranger, barer med mera.

Dag 10 – 12. Deerfield Beach Tre hela dagar till att sola och koppla av. Härlig temperatur i vattnet, fin strand med palmer och nästan alltid sol. Här finns naturligtvis mycket annat att göra, såsom spela tennis, åka vattenskidor eller hyra båt. Tycker ni om att fiska, bör ni ta en fisketur. Runt Florida finns närmare 600 olika sorters fiskar, till exempel tonfisk, svärdfisk och delfiner. Södra Florida har många sevärdheter att erbjuda även om kanske stranden och havet är det som lockar mest.

En av dagarna arrangeras en tur till Miami Beach. Vi kör bitvis längs kusten. I South Beach gör vi en promenad och ser de vackra art deco-byggnaderna. Från MacArthur Causeway ser vi Miamis stora kryssningsterminal. Väl i Miami tar vi motorvägen tillbaka. Varför inte hyra bil en eller ett par dagar? Vägarna är fina och det är inte långt mellan sevärdheterna.

Dag 13. Avresa Fort Lauderdale
Vi checkar ut på morgonen. Flyg via Chicago eller Washington. Planbyte och vidare över Atlanten med SAS. Middag serveras efter start och sedan flyger vi lugnt vidare till Europa.

Dag 14. Ankomst Skandinavien En liten frukost serveras före ankomst till Skandinavien. Sen är det dags att börja smälta alla intrycken innan vardagen tar vid igen.

Skicka din anmälan (pdf) till: BL Travel, Box 2, 15521 Nykvarn, skicka e-post till info@bltravel.se eller ring 08-7315010.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar utanför vår kontroll.
(Swanson’s är arrangören. För gruppresor till USA samarbetar vi med Swanson’s)

 

Kommentarer inaktiverade.