Peking de luxe – en vecka

Utskriftsvänlig version av programmet – klicka här (2016 pdf)
Tel 08/7315010 e-post info@bltravel.se

Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande vardagsliv. Vi åker cykelriksha i smala gränder, hälsar på hos en kinesisk familj och upplever den speciella morgongymnastiken. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och den Kinesiska muren.

HÖJDPUNKTER • Promenera på Kinesiska muren vid Mutianyu • Den Förbjudna staden • Åka cykelriksha bland hutongerna • Besök hemma hos en kinesisk familj • Svensktalande guide • Shopping på marknad
Planerade avgångar 2016: 3/1, 21/2, 28/2, 20/3, 25/3, 27/3, 1/4, 22/4, 24/4, 8/5, 17/6, 12/7, 9/8  (för senare avgångar kontakta BL Travel 08/731 50 10 info@bltravel.se)
Priser varierar från 11550kr och uppåt i delat dubbelrum – allt beroende på säsong.
Enkelrumstillägg tillkommer.
Kontakta BL Travel för mer information. info@bltravel.se tel 08/731 50 10

Resan inkluderar

 • Flyg till Peking i ekonomiklass tur och retur.
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och nio måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Visum för svenska medborgare.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Program 2016

DAG 1 – Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING -Vi landar på Pekings moderna flygplats, där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Som huvudstad och hemstad för många av Kinas kejsare finns här några av landets vackraste tempel och palats. Vi inleder därför vår resa med ett  besök vid Sommarpalatset. Här ser vi den Långa gången, dekorerad med över 1400 vackra målningar. På vägen till vårt hotell passerar vi Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Vi installerar oss sedan på hotellet och har möjlighet att vila lite innan vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Att befinna sig på platsen där flera av landets lyckligaste och mest tragiska händelser ägt rum känns mycket speciellt. Vi promenerar över torget och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Här levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Redan för fem tusen år sedan började man att framställa siden i Kina, vi besöker en sidenaffär, där vi får en fin introduktion till hantverket. Sedan besöker vi en spännande marknad där det går att fynda det mesta. Den som vill kan stanna kvar på marknaden och ta sig hem på egen hand. Lunch och middag ingår.

DAG 4 Idag reser vi över 2000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt.

Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 På morgonen tar vi oss till en park för att uppleva den speciella morgongymnastiken. Här kan vi inspireras av de äldre pekingborna som tränar och dansar in den nya dagen. Vi besöker Himmelens tempel beger oss sedan med cykelriksha in bland Pekings smala gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden och vissa av de gamla kvarteren har nu kulturskyddats för framtiden. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. På kvällen ser vi en färgsprakande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

DAG 6 Kina är idag världens största producent av sötvattenspärlor och i en pärlaffär får vi se vackra pärlor i otaliga färger, former och storlekar. Lamatemplet är det finaste tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Här ser vi en 26 meter hög Buddhastaty som är utskuren ur ett enda stycke sandelträ. Då vi har en ledig dag i morgon äter vi ikväll vår avskedsmiddag, bestående av den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 7 – Vår sista dag i Peking är programfri. Lunch och middag på egen hand. Det finns mycket att upptäcka och vår guide kommer gärna med förslag. Kanske besöker du någon av de många shoppingmarknader som finns i staden. Vi rekommenderar också ett besök i konstområdet 798. Här finns förutom fantastisk modern konst också många mysiga uteserveringar och trevliga butiker.

DAG 8 – Flyg tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Till anmälningsblanketten

SKICKA DIN ANMÄLAN TILL: 
BL TRAVEL, BOX 2, 155 21 NYKVARN eller skanna och eposta den till birgitta@bltravel.se

(Lotus Travel är arrangör. För resor till Asien samarbetar vi med Lotustravel)

 

Kommentarer inaktiverade.