Stora Kina

   

15 DAGAR – PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN
Planerade avgångar 2016: 21/3, (kontakta oss för senare avgångar)
Pris i delat dubbel: 26250kr med Air China, 28750kr med Finnair
Enkelrumstillägg tillkommer

 Utskriftsvänlig version av programmet – klicka här (2016 pdf)

Upplev de allra största sevärdheterna i Kina. Vi får se den Kinesiska muren och Förbjudna staden i Peking, vattenstäderna Suzhou och Tongli och uppleva storstadspuls i Shanghai. Vi gör en rofylld kryssning på Lifloden bland sockertoppsberg och vattenfall till mysiga Yangshuo. I Xian ser vi den berömda Terrakottaarmén. Resan avslutas med ett exklusivt besök hemma hos en av Lotus Travels medarbetare i Peking. Vissa avgångar är 17 dagar, då ingår en extra programfri dag i Shanghai och en i Yangshuo.

Resan inkluderar
 • Flyg i ekonomiklass till Peking tur och retur.
 • 13 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt 21 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Visum för svenska medborgare.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.
 • Karta.

Program

DAG 1 – Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 PEKING – Vi landar i Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. Då vi inte får checka in på en gång besöker vi det kejserliga Sommarpalatset, vackert beläget i lummig grönska vid Kunmingsjöns strand. Där ser vi den Långa gångens fina målningar. Vi passerar Fågelboet, platsen för de olympiska spelen och checkar sedan in på vårt hotell. Vi har möjlighet att vila lite eller utforska omgivningarna runt hotellet innan vi på kvällen äter en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3 – Vi börjar dagen med att besöka en park där vi får se pekingbornas härliga morgongymnastik. Här ser vi Pekings pensionärer dansa, sporta, sjunga och utöva olika typer av taichi. Vi promenerar sedan över det storslagna Himmelska fridens torg och fortsätter in i Förbjudna staden, dit ingen vanlig människa fick komma in förrän den siste kejsaren Pu Yi avsattes 1911. Palatset med dess röda murar och guldglaserade tak byggdes i början av 1400-talet och består av nära 800 byggnader. Vi besöker Himmelens tempel som anses vara en av Kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak. Templet är beläget i en stor, vacker park med ett härligt folkliv. I en pärlaffär får vi en god inblick i hur odling av sötvattenspärlor går till. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för den som önskar. Lunch och middag ingår.

DAG 4 – Många delar drömmen om att en gång få vandra på den Kinesiska muren. I dag åker vi ut till detta mäktiga byggnadsverk från 200-talet f.Kr. Vi besöker en mycket vacker del av muren, Mutianyu. Den ligger ca nio mil norr om Peking och färden dit går genom sömniga byar och vacker landsbygd. Muren är högt belägen så vi åker linbana upp. Att se och vandra på muren som slingrar sig genom det storslagna landskapet är en upplevelse för livet. När vi kommer tillbaka till Peking gör vi ett hembesök hos någon av Lotus Travels medarbetare. Här kan vi se en modernare lägenhet som väl representerar hur många kineser bor idag. Lunch och middag ingår.

DAG 5 SUZHOU – Vi tar flyget till Shanghai och åker direkt vidare med buss till Suzhou. Suzhou är känt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden. På en sidenfabrik får vi bland annat se hur kokonger nystas upp till flera hundra meter långa glänsande silkestrådar. Därefter kan de som vill besöka Suzhou Museum, som designats av den världsberömde arkitekten I.M. Pei. Vi checkar in på vårt hotell i Suzhou. Lunch och middag ingår.

DAG 6 TONGLI / SHANGHAI – Strax utanför Suzhou ligger det otroligt fina vattensamhället Tongli som också kallas Österns Venedig. Vi promenerar längs de mysiga kanalerna för att sedan besöka en mycket vacker trädgård. Därefter åker vi vidare med vår buss till världens kanske häftigaste stad, Shanghai. I den ultramoderna stadsdelen Pudong tar vi hissen upp i Shanghai World Financial Center och blickar ut över denna 20-miljonersstad. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo de kommande två nätterna. Kina är berömt för sin akrobatik och på kvällen ser vi stadens bästa akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

DAG 7 – När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. I dag promenerar vi i den Franska koncessionen. Här blandas vackra koloniala byggnader med traditionell kinesisk byggnadsstil. I det populära området finns mängder av restauranger och caféer och mysiga shoppingstråk.

Resten av dagen är programfri. Kanske besöker det mysiga området Tianzifang eller konstområdet M50, ett måste om du gillar modern konst. Bara att promenera längs med The Bund, kantad av vackra koloniala byggnader, är en upplevelse i sig. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8 GUILIN – Njut av en lång sovmorgon eller kanske en promenad i staden. På eftermiddagen tar flyget oss söderut till Guilin, ett av världens mäktigaste landskap. Här reser sig majestätiska sockertoppsberg över gröna risfält och slingrande floder. Vi checkar in på vårt hotell beläget vid en sjö i centrala Guilin. Lunch och middag ingår.

DAG 9 YANGSHUO – Vi går ombord på en båt som tar oss nedför Lifloden till staden Yangshuo där vi ska bo i två nätter. Medan båten sakta glider fram, kopplar vi av och beundrar det sagolika landskapet med sina vattenfall, bambulundar och sockertoppsberg. Framme i Yangshuo åker vi en tur ut på landsbygden för att besöka en lokal bondgård. De flesta invånarna är bönder och här odlas mycket ris, men också frukt och grönsaker. På kvällen, om vädret tillåter, ser vi en fantastisk ljud- och ljusshow utomhus. Lunch och middag ingår.

DAG 10 – Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Varför inte koppla av i hotellets pool om vädret är bra, eller strosa bland butiker och charmiga uteserveringar.
TILLVAL halvdag: Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningskurs, tillsammans med en kock. Besöket börjar med ett besök på en matmarknad. Naturligtvis avnjuts de lagade läckerheterna till lunch.

DAG 11 XIAN – Vi åker buss tillbaka till Guilin och besöker den långa Rörflöjtsgrottan med sina mäktiga bergssalar. I Kina dricker man te till frukost, lunch och middag och på en teplantage får vi se hur det berömda gröna teet odlas. Flyget tar oss norrut, till den forna kejsarstaden Xian. Lunch och middag ingår.

DAG 12 – Idag får vi se ett av världens märkligaste arkeologiska fynd: Terrakottaarmén. Armén som tillverkades för att skydda den förste kejsarens grav, består av flera tusen krigare, alla med individuellt utseende. Efteråt besöker vi en mattfabrik där vi får se hur handknutna silkesmattor skapas. Till middag bjuds det på dumplings, följt av en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

DAG 13 PEKING – Flyget tar oss tillbaka till Peking. Vi besöker det vackra Lamatemplet, ett av de finaste tibetansk-buddhistiska templen utanför Tibet. Vi gör en cykelrikshatur bland stadens gamla gränder, hutongerna. Man har dessvärre rivit stora delar av hutongområdena för att ge plats åt modernare bebyggelse, men vissa delar finns fortfarande kvar. Vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj och besöker även en matmarknad. Lunch och middag ingår.

DAG 14 – Programfri dag. Shoppa loss på någon av Pekings berömda marknader eller besök det moderna konstområdet 798, med sina trevliga butiker och caféer. Vi kan också rekommendera ett besök till Nanluoguxiang, beläget i ett hutongområde. Här finns trendiga butiker och mysiga caféer och uteserveringar. På kvällen avslutar vi vår resa tillsammans genom att äta en gemensam avskedsmiddag. På menyn står den läckra Pekingankan. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 15 – Vi tar flyget hem till Sverige. Ankomst samma dag.

Till anmälningsblanketten – klicka här (pdf)

(För gruppresor till Asien samarbetar vi med Lotustravel)
Vi reserverar oss för ev ändringar utanför vår kontroll .
Kontakta oss för platstillgång till respektive avresa.

Kommentarer inaktiverade.